Chinese Tea Savory – podujatie pri príležitosti Dňa čínskeho jazyka
20. Apríl 2022

Konfuciov inštitút pre obchod pri UMB a Štátna vedecká knižnica v Banskej Bystrici zorganizovali spoločné podujatie pri príležitosti 13. ročníka Dňa čínskeho jazyka, zamerané na čínsku čajovú kultúru – Chinese Tea Savory. Podujatie prebiehalo dvojjazyčne vďaka tlmočeniu Márie Onderufovej zo sekcie ŠVK Window of Shanghai.
Na podujatí sme predstavili 15 druhov rôznych typov čínskeho čaju. Čínsky riaditeľ Konfuciovho inštitútu, pán Jianwei WANG, priblížil v krátkosti rôzne zvukové nahrávky čaju, poradil, ako čaje rozlíšiť a predstavil Cestu čaju, alebo Cha Dao. Lektorky z Konfuciovho inštitútu, Hang ZUO a Shiqi WAN predviedli proces varenia čaju s tromi rôznymi čajovými druhmi a ponúkli tak účastníkom podujatia zážitok chutí a vôní. Na akcii sa zúčastnilo okolo 40 záujemcov, ktorým sme radi zodpovedali všetky otázky.