Nastavenie súborov cookie

Keď navštívite ktorúkoľvek internetovú stránku, táto stránka môže uložiť alebo obnoviť informácie o vašom prehliadači, najmä v podobe súborov cookie. Tieto informácie sa môžu týkať vás, vašich preferencií, vášho zariadenia alebo sa môžu použiť na to, aby stránka fungovala tak, ako očakávate. Tieto informácie vás zvyčajne neidentifikujú priamo, vďaka nim však môžete získať viac prispôsobený internetový obsah. V týchto nastaveniach si môžete vybrať, že niektoré typy súborov cookie nepovolíte. Po kliknutí na nadpisy jednotlivých kategórií sa dozviete viac a zmeníte svoje predvolené nastavenia. Mali by ste však vedieť, že blokovanie niektorých súborov cookie môže ovplyvniť vašu skúsenosť so stránkou a služby, ktoré vám môžeme ponúknuť. Viac informácií

Spravovať nastavenie súborov cookie

Nevyhnutne potrebné súbory cookie

Vždy aktívne

Tieto súbory cookie sú potrebné na zabezpečenie funkčnosti internetovej stránky a nemožno ich v našich systémoch vypnúť. Zvyčajne sa nastavujú len ako reakcia na vami vykonané činnosti, ktoré predstavujú žiadosť súvisiacu so službami, ako je napríklad nastavenie preferencií ochrany osobných údajov, prihlasovanie alebo vypĺňanie formulárov. Svoj prehliadač môžete nastaviť tak, aby blokoval alebo vás upozorňoval na takéto súbory cookie, v takom prípade však nemusia niektoré časti stránky fungovať.

Súbory cookie súvisiace s výkonom

Tieto súbory cookie nám umožňujú určiť počet návštev a zdroje návštevnosti, aby sme mohli merať a vylepšovať výkon našej stránky. Pomáhajú nám zistiť, ktoré stránky sú najviac a najmenej populárne, a vidieť, koľko návštevníkov sa na stránke pohybuje. Všetky informácie, ktoré tieto súbory cookie zbierajú, sú súhrnné, a teda anonymné. Ak tieto súbory cookie nepovolíte, nebudeme vedieť, kedy ste našu stránku navštívili.

Podujatia

Chinese Tea Savory – podujatie pri príležitosti Dňa čínskeho jazyka

20. Apríl 2022

Konfuciov inštitút pre obchod pri UMB a Štátna vedecká knižnica v Banskej Bystrici zorganizovali spoločné podujatie pri príležitosti 13. ročníka Dňa čínskeho jazyka, zamerané na čínsku čajovú kultúru – Chinese Tea Savory. Podujatie prebiehalo dvojjazyčne vďaka tlmočeniu Márie Onderufovej zo sekcie ŠVK Window of Shanghai.

Na podujatí sme predstavili 15 druhov rôznych typov čínskeho čaju. Čínsky riaditeľ Konfuciovho inštitútu, pán Jianwei WANG, priblížil v krátkosti rôzne zvukové nahrávky čaju, poradil, ako čaje rozlíšiť a predstavil Cestu čaju, alebo Cha Dao. Lektorky z Konfuciovho inštitútu, Hang ZUO a Shiqi WAN predviedli proces varenia čaju s tromi rôznymi čajovými druhmi a ponúkli tak účastníkom podujatia zážitok chutí a vôní. Na akcii sa zúčastnilo okolo 40 záujemcov, ktorým sme radi zodpovedali všetky otázky.